Θέματα Οδήγησης • Εξοικονόμηση καυσίμων
pic to add
 
   pic to add     pic to addΜε τις τιμές των καυσίμων να έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί σε σχέση με παλαιότερα, αλλά και τη διεθνή τάση για διατήρηση των τιμών σε αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα, η εξοικονόμηση καυσίμων πλέον δεν είναι μόνον θέμα σεβασμού του περιβάλλοντος, αλλά επιτακτική ανάγκη για την εξοικονόμηση χρήματος. Δείτε εδώ μερικές συμβουλές για να οδηγείτε καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα καύσιμα.   
 
  pic to addΝα αλλάζετε σωστά και εγκαίρως τις ταχύτητες και να μην κάνετε απότομες αυξομειώσεις στην ταχύτητα του οχήματός σας.

 

pic to addΚάντε έρευνα αγοράς πριν προμηθευθείτε καύσιμα. Αποφεύγετε να εφοδιάζεστε την τελευταία στιγμή, ώστε να μπορείτε να διαλέξετε την τιμή που θα πληρώσετε.

 

pic to addΤο γνωστό "σταμάτα - ξεκίνα" σε σημεία που υπάρχει κίνηση επιβαρύνει ιδιαίτερα την κατανάλωση καυσίμων. Όπου μπορείτε να σβήνετε τη μηχανή και βέβαια να αποφεύγετε σημεία με κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 

pic to addΟργανώστε από πριν τη διαδρομή ή το ταξίδι σας ώστε να μην χρειαστεί να κάνετε επιπλέον χιλιόμετρα, καταναλώνοντας καύσιμα που δεν χρειάζεται. Χρησιμοποιείτε χάρτη ή GPS και αποφεύγετε όσο γίνεται να ρωτάτε περαστικούς για τη σωστή πορεία.

 

pic to addΜην υπερφορτώνετε το όχημα, καθώς αυτό επιβαρύνει την κατανάλωση. Η φόρτωση του οχήματος πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο συμμετρικά.

 

pic to addΌταν ο κινητήρας είναι καλά συντηρημένος και τα ελαστικά του οχήματος σωστά φουσκωμένα, η κατανάλωση καυσίμων είναι πάντα λιγότερη.

 

pic to addΧρησιμοποιήστε όσο μπορείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά τα λεγόμενα σταθερής τροχιάς, όπως το μετρό, όπου βέβαια γίνεται. Τις περισσότερες φορές θα σας οδηγήσουν πολύ πιο γρήγορα στον προορισμό σας και βέβαια πιο οικονομικά.

 

pic to addΝα κοστολογείτε σωστά και προσεκτικά τις διαδρομές σας. Να μην υπολογίζετε μόνο το κόστος της βενζίνης, αλλά και όλα τα επιπλέον έξοδα όπως τα διόδια και τα έξοδα σε τυχόν στάσεις που θα κάνετε, αλλά και τη συνολική επιβάρυνση στο όχημα, ιδιαίτερα σ' ένα μεγάλο ταξίδι. Έτσι μόνο θα έχετε συνολική εικόνα για το κόστος μιας διαδρομής και θα μπορείτε να αξιολογήσετε με ποιον τρόπο σας συμφέρει περισσότερο να φθάσετε στον προορισμό σας.

 
 
pic to add 

© 2020 ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ Σχολή Οδηγών Πάτρα • Καραϊσκάκη 215 • τηλ: 2610 344009 • all rights reserved                         developed and powered by WGR
η σχολή μαθήματα δικαιολογητικά θέματα οδήγησης οδική ασφάλεια χρήσιμα
νέα επικοινωνία


πορτες ασφαλειας τιμες αττικη αθηνα

9dir.com on Facebook