Οδική Ασφάλεια • Αλκοόλ και οδήγηση
pic to add
   pic to addΧιλάδες άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται για...ένα ποτήρι παραπάνω! Η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ μειώνει αυτόματα την ικανότητα του οδηγού να αντιδράσει σωστά και να έχει ευθικρισία στην οδήγηση ενώ μύθοι όπως ότι μ' έναν δυνατό καφέ η επίδρασή του περνά, φυσικά και δεν ισχύουν. Στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς η ανόχη σ' όσους οδηγούν έχοντας πιει είναι μηδενική και καλούνται να αντιμετωπίσουν βαριά πρόστιμα και ποινές. Αυτό όμως είναι δευτερεύον μπροστά στο γεγονός ότι η οδήγηση σε συνδυασμό με αλκοόλ αποτελεί μια πράξη βαθειά ανεύθυνη που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του οδηγού, των επιβατών του αλλά και τρίτων.
  
     
 

ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ

 
0,25-40g/l  pic to addΜε διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00)€ , εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του κυμαίνεται από 0,50 g/l έως 0,80 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.  
0,8-1,1g/l  pic to add Με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00)€   και με αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για ενενήντα (90) ημέρες , σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα, εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 0,80 g/l και μέχρι 1,10g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή άνω των 0,40 έως 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου. Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την παρέλευση του τριμήνου, μόνο με την προσκόμιση του αποδεικτικού καταβολής του διοικητικού προστίμου.

άνω του 1,1 g/l pic to add Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) μηνών, διοικητικό πρόστιμο χιλίων διακοσίων (1.200,00)€  και αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για εκατόν ογδόντα (180) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα, εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου. Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου, μόνο με την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής του διοικητικού προστίμου.  
 pic to add Με την άρνηση πραγματοποίησης του ακλοτέστ, τεκμαίρεται κατανάλωση αλκοόλ άνω του 1,1g/l και ακολουθείται διαδικασία αυτοφώρου. Στην περίπτωση που η προβάλεται ως δικαιολογία πρόβλημα υγείας, τοτε ακολουθεί άμεση μετάβαση σε νοσοκομείο και πραγματοποίηση του αλκοτέστ εκεί.  
pic to add 

© 2020 ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ Σχολή Οδηγών Πάτρα • Καραϊσκάκη 215 • τηλ: 2610 344009 • all rights reserved                         developed and powered by WGR
η σχολή μαθήματα δικαιολογητικά θέματα οδήγησης οδική ασφάλεια χρήσιμα
νέα επικοινωνία


πορτες ασφαλειας τιμες αττικη αθηνα

9dir.com on Facebook