Οδική Ασφάλεια • Οδήγησε σε κακοκαιρία
pic to add
   pic to addΗ οδήγηση στο χιόνι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών πρώτα απ' όλα, αλλά και να μην υπάρχει εμπλοκή έστω και σε μικροατύχημα, καθώς το χιόνι είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες για κάτι τέτοιο.Βασικότερο απ' όλα είναι πάντα ο οδηγός αλλά και οι επιβάτες να διατηρούν πάντα την ψυχραιμία τους σε μια τέτοια κατάσταση.  
  pic to add  
pic to add
Η ύπαρξη αντιολισθητικών αλυσίδων στο όχημα είναι αυτονόητη. Αγοράστε τις κατάλληλες για το όχημά σας και εξασκηθείτε στην τοποθέτησή τους νωρίτερα.
 
pic to add Πρέπει βέβαια να οδηγείτε με μειωμένη ταχύτητα. Ο κίνδυνος απώλειας ελέγχου του οχήματος αυξάνεται κατακόρυφα με τον πάγο ή το χιόνι. Με Μειώστε αμέσως ταχύτητα. Με το χιόνι ή τον πάγο αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα απώλειας ελέγχου του οχήματος. Με αργή ταχύτητα θα αποφύγετε απότομα φρεναρίσματα. Δεν είναι βέβαια η ώρα για προσπεράσεις και περίεργους ελιγμού  
pic to add Να υπάρχει αντψυκτικό στο υγρό των υαλοκαθαριστήρων. Κρατάτε μεγάλες αποστάσεις από τα άλλα οχήματα, ώστε να προλάβετε μικροατυχήματα. Αν γίνεται, να υπάρχει κάποιο κινητό τηλέφωνο φορτισμένο, ενώ στην αρχή του χειμώνα πάντα να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας του οχήματος.
   
pic to add
Αν σταματήσετε σε σημείο με χιόνι ή πάγο, βάλτε κάτι ανάμεσα στους υαλοκαθαριστήρες και το παρμπρίζ, ώστε να μην κολλήσουν. Όταν ξεκινήσετε και πάλι, να ζεστάνετε καλά τη μηχανή και να βγάλετε τον πάγο και το χιόνι από όλα τα σημεία του οχήματος.
 
pic to add Ακόμα κι αν εσείς είστε έμπειρος οδηγός, δεν σημαίνει ότι και υπόλοιποι είναι το ίδιο έμπειροι με εσάς. Κάντε τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και να να μειώσετε την ένταση και τον εκνευρισμό που μοιραία κυριαρχεί σε τέτοιες καταστάσεις.
 
pic to add Αν αξιολογήσετε ότι ο καιρός χειροτερεύει πολύ, τότε καλύτερα είναι να σταματήσετε το ταξίδι σας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει αμέσως να διακόψετε τη διαδρομή σας, αν κάποιος από τους επιβάτες πανικοβληθεί και δημιουργηθεί αναταραχή στο όχημα.  
pic to add Αν ταξιδεύετε μαζί με παιδιά, καλό είναι στο όχημα να επικρατεί καλό κλίμα, αλλά να επισημάνετε χωρίς να φοβίσετε τα παιδιά, ότι χρειάζεται προσοχή. Όλοι πρέπει να φορούν ζώνη ασφαλείας βέβαια, ενώ κάποια τρόφιμα και νερό μπορεί να σας φανούν πολύτιμα. Φακός, χάρτης και μπαταρίες είναι αυτονόητα υλικά που πρέπει να συμπεριλαμβάνετε πάντα στον εξοπλισμό του οχήματός σας.
 
pic to add 

© 2020 ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ Σχολή Οδηγών Πάτρα • Καραϊσκάκη 215 • τηλ: 2610 344009 • all rights reserved                         developed and powered by WGR
η σχολή μαθήματα δικαιολογητικά θέματα οδήγησης οδική ασφάλεια χρήσιμα
νέα επικοινωνία


πορτες ασφαλειας τιμες αττικη αθηνα

9dir.com on Facebook