Οδική Ασφάλεια • Τοποθέτηση αλυσίδων
pic to add
 
   pic to addΑκόμα κι όταν η βροχή δεν είναι έντονη,  περιορισμένη ορατότητα, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, η αύξηση της κίνησης, αλλά και ο εκνευρισμός που δημιουργείται συνθέτουν ένα σκηνικό ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον οδηγό, που όταν οδηγεί υπό βροχή πρέπει πάντα να έχει αυξημένη την προσοχή του.   
   pic to add  
 

pic to addΜειώστε ταχύτητα για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να γλιστρίσει το όχημα. Τηρείτε ικανές αποστάσεις ασφαλείας και αποφεύγετε απότομες κινήσεις. Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να φοράτε ζώνη ασφαλείας.    
  pic to addΌταν οδηγείτε μέσα σε πόλυ να προσέχετε πάρα πολύ τους πεζούς αλλά και τα μηχανάκια, καθώς κινούνται πολύ βιαστικά για να αποφύγουν τη βροχή. Η ευγένεια επιβάλλει να δίνετε πάντα προτεραιότητα σ' αυτόυς, αφού βρέχει και δεν προστατεύονται όπως ο οδηγός από το όχημά του. Επιβάλλεται επίσης να κόβετε ταχύτητα για να μην βρέξετε περαστικούς, περνώντας πάνω από συγκεντρωμένα νερά.  
        pic to addΑν δεν μπορείτε να εκτιμήσετε το μέγεθος μιας λακκούβας τότε περιμένετε να περάσετε πλάι της, καθώς ενδεχόμενη μεγάλη επαφή του νερού με το όχημα μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε μέρη του κινητήρα.       
  pic to addΑυτονόητο είναι ότι πρέπει να ελέγχετε τακτικά τους υαλοκαθαριστήρες σας για να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν κανονικά όταν ξαφνικά τους χρειαστείτε.  
  pic to addΙδιαίτερα επικίνδυνη είναι η υδρολίσθηση, η πλήρης δηλαδή απώλεια επαφής για δευτερόλεπτα του οχήματος με το έδαφος λόγω της απώλειας πρόσφυσης (τα ελαστικά λόγω υπερσυγκέντρωσης νερού δεν πατάνε στο έδαφος). Κρατήστε σταθερά το τιμόνι και μην πατήσετε καθόλου φρένο γιατί θα επέλθει πλήρης απώλεια του ελέγχου του οχήματος. Μειώστε αργά και σταθερά ταχύτητα αφήνοντας το γκάζι. Ο κίνδυνος υδρολίσθησης αυξάνεται πολύ, όταν το όχημα κινείται με μεγάλη ταχήτητα.  
 
pic to add 
 
  pic to addΜην εκνευρίζεστε. Ειδικά αν οδηγείτε μέσα σε πόλη, μια μικρή διαδρομή μπορεί λόγω βροχής να διαρκέσει και ώρες. Είναι καλύτερα να προγραμματίσετε σωστά τη διαδρομή σας, αν γνωρίζετε τον καιρό και να επιλέξετε άλλο τρόπο μεταφοράς, όπως οι συγκοινωνίες. Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η βροχή είναι μια από τις κύριες αιτίες για μικροατυχήματα που όμως προκαλούν φθορές και κόστος.    
  pic to addΝα έχετε πάντα αναμμένα τα φώτα του οχήματός σας και να σποφεύγετε προσπεράσει. Να έχετε στο νου σας ότι οι στεγνοί από το καλοκαίρι δρόμοι στα πρωτοβρόχια και τις ξαφνικές μπόρες γλιστρούν πάρα πολύ.          
                                              
pic to addΣε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν οδηγείτε μέσα σε πόλη ή σε διαδρομή που γνωρίζετε καλά, αν η βροχή σας εμποδίζει να διακρίνετε καθαρά ανά πάσα στιγμή τα άκρα του δρόμου, τότε πρέπει αμέσως να σταματήσετε και να περιμένετε μέχρι να χαμηλώσει η έντασή της. Το φιλμ νερού που σχηματίζεται πάνω στο παρμπρίζ από την πολύ δυνατή βροχή μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπλοκάρει τους υαλοκαθαριστήρες αλλά και να εκμηδενίσει την ορατότητά σας και επομένως σε ανύποπτη στιγμή να βρεθείτε σε μεγάλο κίνδυνο. Είναι λοιπόν καλύτερο να σταματήσετε λίγο και να συνεχίσετε αργότερα και με καλύτερες συνθήκες τη διαδρομή σας.  
 
pic to add 

© 2020 ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ Σχολή Οδηγών Πάτρα • Καραϊσκάκη 215 • τηλ: 2610 344009 • all rights reserved                         developed and powered by WGR
η σχολή μαθήματα δικαιολογητικά θέματα οδήγησης οδική ασφάλεια χρήσιμα
νέα επικοινωνία


πορτες ασφαλειας τιμες αττικη αθηνα

9dir.com on Facebook