Θέματα Οδήγησης • Κίνηση με υγραέριο
pic to add
 
   pic to addΗ υγραεριοκίνηση είναι μια επιλογή όλο και περισσότερων οδηγών, λόγω του οικονομικότερου κόστους κατανάλωσης καυσίμου. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ως το 2020, τουλάχιστον το 10% των οχημάτων να κινούνται με υγράεριο, αποφέροντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και οφελώντας το επιβεβαρυμένο από τη μόλυνση περιβάλλον.   
 
pic to add    pic to add    pic to add
 
   pic to addΤο κόστος μετατροπής μπορεί να φτάνει ως και τις 2000ευρώ και η εργασία δεν χρειάζεται παρά λίγες ημέρες. Απαιτείται σχετική άδεια, για την οποία συνήθως μεριμνά το συνεργείο που κάνει τη μετατροπή.   
  pic to addΗ εξοικονόμηση χρήματος φθάνει ως και το 50%, ή και περισσότερο σχετικά με τη βενζίνη που διαρκώς αυξάνεται, Επιπλέον η υγραεριοκίνηση δεν μολύνει καθόλου το περιβάλλον.  
  pic to addΤο δίκτυο ανεφοδιασμού είναι σχετικά περιορισμένο, αλλά διαρκώς αυξάνεται. Τα οχήματα ούτως ή άλλως μετά τη μετατροπή διατηρούν τη δυνατότητα κίνησης με βενζίνη και η εναλλαγή μπορεί να γίνει από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή. Αν το υγραέριο τελειώσει την ώρα που το όχημα είναι εν κινήσει, η εναλλαγή γίνεται αυτόματα.
 
  pic to addΑνάλογα με την εταιρεία του οχήματος, πολλές προσφέρουν κίνητρα για τη μετατροπή με τη μορφή εγγύησης μέσω των δικτύων τους.  
  pic to addΠολλές αυτοκινητοωιομηχανίες διαθέτουν ήδη στην αγορά μοντέλα τους που διαθέτουν υγραεριοκίνηση. Τέτοια μοντέλα πωλούνται και στην Ελλάδα.  
  pic to addΤο σύστημα υγραεριοκίνησης δεν απαιτεί μεγάλο κόστος συντήρησης. Χρειάζεται μόνον αλλαγή φίλτρου περίπου ανά 20.000χλμ.
 
pic to add

© 2022 ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ Σχολή Οδηγών Πάτρα • Καραϊσκάκη 215 • τηλ: 2610 344009 • all rights reserved                         developed and powered by WGR
η σχολή μαθήματα δικαιολογητικά θέματα οδήγησης οδική ασφάλεια χρήσιμα
νέα επικοινωνία


πορτες ασφαλειας τιμες αττικη αθηνα

9dir.com on Facebook